Gomba fűszeresen
1 adag energiája
Hozzávalók
50 dkg apró csiperkegomba 2 citrom 3 evőkanál fehérbor só csipetnyi cukor 1 csokor zöldfűszer (zeller, petrezselyem, babérlevél) 10 szem koriander 10 szem fekete bors 3 evőkanál olaj
Az apró gombák homokos talpát levágjuk, de a szárakat rajtuk hagyjuk. Jól megmossuk, majd lecsöpögtetjük. 2,5 deci vizet a citromok levével meg a borral összekeverünk, sóval, cukorral ÃzesÃtjük, a csokorba kötött zöldfűszerekkel, a korianderrel és a fekete borssal fűszerezzük. 5 percig forraljuk, majd a gombát beleszórjuk, az olajat ráöntjük és fedÅ‘ alatt puhára pároljuk. Megvárjuk, amÃg kihűl, majd tálalásig hűtÅ‘szekrénybe tesszük.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc.
Egy adag: 900 kcal / 3780 kJ.
Italajánlat: az étel készÃtéséhez használt fehérbor.
|