Gomba fűszeresen
1 adag energiája


Hozzávalók


50 dkg apró csiperkegomba
2 citrom
3 evőkanál fehérbor
só
csipetnyi cukor
1 csokor zöldfűszer (zeller, petrezselyem, babérlevél)
10 szem koriander
10 szem fekete bors
3 evőkanál olaj

Az apró gombák homokos talpát levágjuk, de a szárakat rajtuk hagyjuk. Jól megmossuk, majd lecsöpögtetjük. 2,5 deci vizet a citromok levével meg a borral összekeverünk, sóval, cukorral ízesítjük, a csokorba kötött zöldfűszerekkel, a korianderrel és a fekete borssal fűszerezzük. 5 percig forraljuk, majd a gombát beleszórjuk, az olajat ráöntjük és fedő alatt puhára pároljuk. Megvárjuk, amíg kihűl, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.


Elkészítési idő: 25 perc.
Egy adag: 900 kcal / 3780 kJ.
Italajánlat: az étel készítéséhez használt fehérbor.