Zúzapörkölt
1 adag energiája


Hozzávalók


1 kg csirke- vagy libazúza
2 vöröshagyma
5 evőkanál olaj
fél mokkáskanál őrölt köménymag
3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál pirospaprika
só
1-1 paprika és paradicsom vagy 15 dkg kész lecsó
1 mokkáskanál cseresznyepaprika

A zúzát és a hagymát megtisztítjuk. Az előbbit nagyobb kockákra, az utóbbit finomra vágjuk, majd az olajon együtt megpirítjuk. A köménnyel meg a zúzott fokhagyma felével fűszerezzük. A pirospaprikával meghintjük, egy kevés vizet öntünk alá, megsózzuk, és az apróra vágott paradicsomot, paprikát, illetve a lecsót is belekeverjük. Lefödve, kis lángon puhára pároljuk, végül a maradék fokhagymát is hozzáadjuk, a cseresznyepaprikával “tüzesítjük”. Tarhonya vagy sós vízben főtt burgonya illik hozzá.


Elkészítési idő: 2 óra 30 perc.
Egy adag: 682 kcal / 2851 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.