Zúzapörkölt
1 adag energiája
Hozzávalók
1 kg csirke- vagy libazúza 2 vöröshagyma 5 evőkanál olaj fél mokkáskanál őrölt köménymag 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma 1 csapott evőkanál pirospaprika só 1-1 paprika és paradicsom vagy 15 dkg kész lecsó 1 mokkáskanál cseresznyepaprika
A zúzát és a hagymát megtisztÃtjuk. Az elÅ‘bbit nagyobb kockákra, az utóbbit finomra vágjuk, majd az olajon együtt megpirÃtjuk. A köménnyel meg a zúzott fokhagyma felével fűszerezzük. A pirospaprikával meghintjük, egy kevés vizet öntünk alá, megsózzuk, és az apróra vágott paradicsomot, paprikát, illetve a lecsót is belekeverjük. Lefödve, kis lángon puhára pároljuk, végül a maradék fokhagymát is hozzáadjuk, a cseresznyepaprikával “tüzesÃtjük”. Tarhonya vagy sós vÃzben fÅ‘tt burgonya illik hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 2 óra 30 perc.
Egy adag: 682 kcal / 2851 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|