Tejfölös-kapros zúzagulyás
1 adag energiája
Hozzávalók
1 nagyobb vöröshagyma 3 evÅ‘kanál olaj 40 dkg csirkezúza 1 evÅ‘kanál pirospaprika 1 evÅ‘kanál ételÃzesÃtÅ‘ por 50 dkg burgonya 1 nagyobb sárgarépa 1 közepes petrezselyemgyökér kis darabka zellergumó 1 mokkáskanál Å‘rölt fekete bors 1 csokor kapor 1 dl tejföl só
A hagymát megtisztÃtjuk, felaprÃtjuk, és az olajon megfuttatjuk. A zúzát megtisztÃtjuk, kétfelé vágjuk, majd a hagymához adjuk, és fehéredésig sütjük. A pirospaprikával meghintjük és bÅ‘ 1 liter vÃzzel fölöntjük. Az ételÃzesÃtÅ‘vel “sózzuk”, lefödve, kis lángon puhára fÅ‘zzük. Ezalatt a zöldségeket megtisztÃtjuk, a burgonyát nagyobb, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret meg a zellert kisebb kockákra vágjuk. A zúzához keverjük, megborsozzuk és addig fÅ‘zzük tovább, amÃg ezek is megpuhulnak. Végül a fölaprÃtott kaporral fűszerezzük, és egy kevés vÃzzel simára kevert tejföllel dúsÃtjuk. Ha kell, megsózzuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 368 kcal / 1539 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|