Tejfölös-kapros zúzagulyás
1 adag energiája


Hozzávalók


1 nagyobb vöröshagyma
3 evőkanál olaj
40 dkg csirkezúza
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál ételízesítő por
50 dkg burgonya
1 nagyobb sárgarépa
1 közepes petrezselyemgyökér
kis darabka zellergumó
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csokor kapor
1 dl tejföl
só

A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és az olajon megfuttatjuk. A zúzát megtisztítjuk, kétfelé vágjuk, majd a hagymához adjuk, és fehéredésig sütjük. A pirospaprikával meghintjük és bő 1 liter vízzel fölöntjük. Az ételízesítővel “sózzuk”, lefödve, kis lángon puhára főzzük. Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát nagyobb, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret meg a zellert kisebb kockákra vágjuk. A zúzához keverjük, megborsozzuk és addig főzzük tovább, amíg ezek is megpuhulnak. Végül a fölaprított kaporral fűszerezzük, és egy kevés vízzel simára kevert tejföllel dúsítjuk. Ha kell, megsózzuk.


Elkészítési idő: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 368 kcal / 1539 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.