Sajtos csirke
1 adag energiája
Hozzávalók
8 csirke-felsőcomb (esetleg kb. 60 dkg csirkemellfilé) 1 evőkanál liszt 1 kiskanál só fél mokkáskanál őrölt bors 1 csapott mokkáskanál pirospaprika 1 nagy vöröshagyma 2 dl tejföl 2-3 gerezd fokhagyma 4 evőkanál olaj 10 dkg reszelt trappista sajt
A csirke-felsÅ‘combot megmossuk, leszárogatjuk, esetleg a bÅ‘rét is lefejthetjük. Ha mellbÅ‘l készÃtjük, akkor a húst rostjaira merÅ‘legesen, ujjnyi vastagon fölszeleteljük. Utána tűzálló tálba rakosgatjuk. A lisztet a sóval, a borssal meg a pirospaprikával összekeverjük, a húsra hintjük. A hagymát megtisztÃtjuk, vékony karikákra vágjuk, és gyűrűire szedve az elÅ‘zÅ‘ek tetejére szórjuk. A tejfölt a zúzott fokhagymával és az olajjal összekeverjük, egyenletesen a hagymás-lisztes csirkére kenjük. Lefedjük (alufólia is jó rá), majd elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütÅ‘ben 160 °C) kb. 40 percig sütjük. Ekkor a reszelt sajttal megszórjuk, és immár fedÅ‘ nélkül még 10 percre a sütÅ‘be visszatoljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 609 kcal / 2546 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|