Sajtos csirke
1 adag energiája


Hozzávalók


8 csirke-felsőcomb (esetleg kb. 60 dkg csirkemellfilé)
1 evőkanál liszt
1 kiskanál só
fél mokkáskanál őrölt bors
1 csapott mokkáskanál pirospaprika
1 nagy vöröshagyma
2 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
10 dkg reszelt trappista sajt

A csirke-felsőcombot megmossuk, leszárogatjuk, esetleg a bőrét is lefejthetjük. Ha mellből készítjük, akkor a húst rostjaira merőlegesen, ujjnyi vastagon fölszeleteljük. Utána tűzálló tálba rakosgatjuk. A lisztet a sóval, a borssal meg a pirospaprikával összekeverjük, a húsra hintjük. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és gyűrűire szedve az előzőek tetejére szórjuk. A tejfölt a zúzott fokhagymával és az olajjal összekeverjük, egyenletesen a hagymás-lisztes csirkére kenjük. Lefedjük (alufólia is jó rá), majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 40 percig sütjük. Ekkor a reszelt sajttal megszórjuk, és immár fedő nélkül még 10 percre a sütőbe visszatoljuk.


Elkészítési idő: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 609 kcal / 2546 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.