Káposztasaláta melegen
1 adag energiája


Hozzávalók


60 dkg fehér káposzta, só
10 dkg húsos szalonna
1 kiskanál köménymag
1 gerezd fokhagyma
10 evőkanál fehérborecet
őrölt bors
1 evőkanál olaj

A megmosott, kitorzsázott káposztát vékony csíkokra vágjuk (káposztagyalun akár le is gyalulhatjuk). Megsózzuk, és 5-10 percig állni hagyjuk, ezalatt egy kevés levet ereszt, amit kinyomkodunk belőle. A szalonnát kis kockákra aprítjuk, és kisütjük. A pörcöt kiszedjük, és tálalásig félretesszük. Visszamaradt zsírjában a köménymagot meg a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd az ecettel, a borssal és az olajjal összekeverjük. A káposztát beleforgatjuk, és kb. 10 percig pároljuk benne. Nem kell teljesen megpuhulnia, akkor jó, ha még kissé ropogós marad. A szalonnapörccel megszórva, melegen kínáljuk sült húsok mellé. Saláta és köret is egyben.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 186 kcal / 782 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.