Káposztasaláta melegen
1 adag energiája
Hozzávalók
60 dkg fehér káposzta, só 10 dkg húsos szalonna 1 kiskanál köménymag 1 gerezd fokhagyma 10 evőkanál fehérborecet őrölt bors 1 evőkanál olaj
A megmosott, kitorzsázott káposztát vékony csÃkokra vágjuk (káposztagyalun akár le is gyalulhatjuk). Megsózzuk, és 5-10 percig állni hagyjuk, ezalatt egy kevés levet ereszt, amit kinyomkodunk belÅ‘le. A szalonnát kis kockákra aprÃtjuk, és kisütjük. A pörcöt kiszedjük, és tálalásig félretesszük. Visszamaradt zsÃrjában a köménymagot meg a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd az ecettel, a borssal és az olajjal összekeverjük. A káposztát beleforgatjuk, és kb. 10 percig pároljuk benne. Nem kell teljesen megpuhulnia, akkor jó, ha még kissé ropogós marad. A szalonnapörccel megszórva, melegen kÃnáljuk sült húsok mellé. Saláta és köret is egyben.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 186 kcal / 782 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|