Claudia ékessége


Hozzávalók (4)


4 db 20 dekás bélszínszelet
4 szelet libamáj
(kb 5 dkg/szelet)
2 nagy paprika
4 közepes paradicsom
8 közepes fej vöröshagyma
12 db héjában főtt burgonya
liszt a hagymakarikákhoz
olaj a sütéshez
só, fehérbors

A bélszínszeletet és a libamájat roston megsütöm kevés fehérborssal és sóval fűszerezve, majd a paprikából a paradicsomból és 2 fej vöröshagymából lecsót készítek ízlés szerinti fűszerezéssel. A többi hagymát karikákra vágom, lisztben megforgatom és bő, forró olajban aranysárgára sütöm. A héjában főtt krumplit meghámozzuk és bő forró olajban egyben, vagy cikkekre vágva megsütjük. Tálalás tányérokon: A sült bélszín tetejére ráhelyezem a libamájszeletet és a hagymakarikákat. Mellétálalom a lecsót és a burgonyát, majd zöldségekkel és savanyúsággal díszítem.



Italajánlat: száraz vörösbor.

Recept: Balázs András.