Claudia ékessége
Hozzávalók
(4)
4 db 20 dekás bélszÃnszelet 4 szelet libamáj (kb 5 dkg/szelet) 2 nagy paprika 4 közepes paradicsom 8 közepes fej vöröshagyma 12 db héjában fÅ‘tt burgonya liszt a hagymakarikákhoz olaj a sütéshez só, fehérbors
A bélszÃnszeletet és a libamájat roston megsütöm kevés fehérborssal és sóval fűszerezve, majd a paprikából a paradicsomból és 2 fej vöröshagymából lecsót készÃtek Ãzlés szerinti fűszerezéssel. A többi hagymát karikákra vágom, lisztben megforgatom és bÅ‘, forró olajban aranysárgára sütöm. A héjában fÅ‘tt krumplit meghámozzuk és bÅ‘ forró olajban egyben, vagy cikkekre vágva megsütjük. Tálalás tányérokon: A sült bélszÃn tetejére ráhelyezem a libamájszeletet és a hagymakarikákat. Mellétálalom a lecsót és a burgonyát, majd zöldségekkel és savanyúsággal dÃszÃtem.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|