Eszem-Iszom Magazin 2019.12.16
Karácsonyi ajánlat Náncsi Néninél

REMEGŐS KOCSONYA GM, LM
Fokhagymával, citrommal
és őrölt pirospaprikával.
2980.-

FRISS, ROPOGÓS LIBATÖPÖRTYŰ (GM,LM)
Fiatal hagymával, paradicsommal, paprikával és friss kenyérrel
1750.-

„TUNKEDLI” (GM,LM)
Saját zsírjában pirított kacsamáj falatkák,
kislábosban tálalva, friss kenyérrel.
3780.-

SZARVASGOMBA KRÉMLEVES CSÉSZÉBEN
libamájpürés pirítóssal
2350.-

GÖNGYÖLT CSIRKEMELL CSIRKEMÁJJAL TÖLTVE
Tejszínes gombamártással
és rizi-bizivel tálaljuk.
3650.-

HÁZI DISZNÓTOROS TÁL: GM, LM
Májas hurka, véres hurka, sült kolbász,
párolt lilakáposztával és hagymás tört krumplival.
3650.-

GÖNGYÖLT CSIRKEMELL SPENÓTTAL TÖLTVE
Snidlingmártással
és vajas, petrezselymes krumplival tálaljuk.
3650.-

KEMENCÉBEN ROPOGÓSRA SÜLT MALACPECSENYE GM, LM
Párolt lilakáposztával
és hagymás tört krumplival. Nagyon finom.
3650.-

TÖLTÖTT KÁPOSZTA GM
mélytányérban, tejföllel
3650.-

FRISS KACSAMÁJ PÁROLT SZŐLŐVEL (GM,LM)
Egy éjszakán át Sherry-ben pácoljuk a kacsamájat, majd a rostlapon megsütjük.
A pácból mártást készítünk, amelyben a kimagozott szőlőszemeket megpároljuk.
Ezt adjuk a bundázott kalácsra tálalt illatos, ínycsiklandozó kacsamájhoz.
(Előételként akár két személynek is)
4650.-

NARANCSOS KACSAMELL FRISS SALÁTÁVAL
A kacsamelleket két napig zöldfűszeres olívaolajban pácoljuk,
majd a kemencében megsütjük. Felszeleteljük és gyömbéres, mézes narancsmártással,
sült rozmaringgal, gombás rizzsel és friss salátával tálaljuk ezt az ínyencséget.
3650.-

PANKO MORZSÁBAN ROPOGÓSRA SÜLT KIRÁLYGARNÉLA (10DB)
Sáfrányos rizzsel, friss narancsos salátával
és édes chili szósszal tálalom ezt a könnyű finomságot.
3850.-

ŐZÉRMÉK GYÜMÖLCSÖS, VARGÁNYÁS RAGUVAL
A roston sült omlós őzérméket, aszalt vörös áfonyás-vargányás-kakukkfüves,
illatos pikáns mártással és házi burgonyafánkkal kínáljuk.
4250.-

PIROSRA SÜLT BÁRÁNYLAPOCKA ILLATOS FŰSZEREKKEL (GM)
A fűszeres olívaolajban néhány napig pácolom a bárányt,
majd lassan omlósra párolom, végül pedig méz és sör keverékével arany barnára sütöm,
karamellizálom, így kap ínycsiklandóan vonzó külsőt és illatot.
Sáfrányos krumplipürével, sült fokhagymával és fűszeres mártással kínáljuk. Nagyon finom.
1 fő3450.-
vagy
2 fő6900.-

ÉRDEMES MEGKÓSTOLNI!!!
AZ URBÁN CUKRÁSZMŰHELY ÉDESSÉGEI:
TONKABABOS TEJCSOKOLÁDÉ MOUSSE EPERRAGUVAL
(A tonkabab egy Dél-Amerikában őshonos mágikus csodafűszer,
aminek egészen összetett illata van, főleg vaníliára, keserű mandulára, dohányra, szegfűszegre hasonlít.)
1250.-

TORTAKÍNÁLATUNK:

KÉRJÜK, EGY NAPPAL ELŐRE ADJÁK LE A RENDELÉST
ESZTERHÁZY TORTA (8 SZELETES)
Pörkölt dióval készült piskóta, főzött vaníliakrémmel.
8260.-

SACHER TORTA (8 SZELETES)
Az eredeti recept alapján készül, házi sárgabaracklekvárral és belga étcsokoládéval.
9980.-

GLUTÉN,- LAKTÓZ,- ÉS CUKORMENTES FINOMSÁGOK:
GYÜMÖLCSÖS TÚRÓHENGER
(eper, málna, erdei gyümölcs)
1250.-

ÉTCSOKOLÁDÉ MOUSSE MÁLNARAGUVAL
1350.-

NARANCSOS ÉTCSOKOLÁDÉ TORTA
1350.-

TÚRÓS SMARNI
Sárgabarack lekvárral.
Pille könnyű finomság.
1450.-