Eszem-Iszom Magazin 2019.11.01
Libanapok Náncsi Néninél

LIBAMÁJ ÍZELÍTŐK EGY TÁLON
Libamáj créme brulée (GM)
A tetején „zsebsárkánnyal” karamellizált roppanós nádcukor réteg várja az „áttörést”. Mellé pirított, mézes, mandulás kalács szeletkét adunk.
Libamáj terrine (GM,LM): A belsejében meglepetéssel. Egy falatka gyümölcskenyeret kínálunk hozzá.
Libamáj pástétom (GM,LM): Pisztácia köntösben, mely vörösborban párolt, mandulával töltött aszalt szilvával társul.
3950.-

FRISS, ROPOGÓS LIBATÖPÖRTYŰ (GM,LM)
Fiatal hagymával, paradicsommal, paprikával és friss kenyérrel
1750.-

FALUSI SÜLT LIBAMÁJ ZSÍRJÁBAN, HIDEGEN (GM,LM)
Zsenge újhagymával, paradicsommal és friss kenyérrel
4250.-

TUNKEDLI (GM,LM)
Saját zsírjában pirított kacsamáj falatkák,
kislábosban tálalva, friss kenyérrel.
3780.-

LIBAMÁJLEVES (LM)
Madeira borral ízesített, zsírtalan libahúsleves;
egy szeletke pácolt, sült libamájjal és szarvasgombás daragaluskával.
1980.-

LIBALEVES MACESZGOMBÓCCAL (LM)
Valamint puha libahússal, zöldségekkel és lúdgége tésztával.
1850.-
SÜTŐTÖK KRÉMLEVES
Néhány csepp 5 csillagos Metaxa konyakkal illatosítjuk.
1560.-

LIBALAKODALMAS (GM,LM)
Ropogósra sült libacomb, egy szeletke roston sült libamájjal,
párolt lilakáposztával, vörösboros aszalt szilvával, birsalmakompóttal és hagymás tört krumplival.
4350.-

TÖLTÖTT LIBANYAK (LM)
Puha libahússal, füstölt marhanyelvvel, illatos fűszerekkel,
azaz egy jó zsemlés töltelékkel megtöltjük a liba bőrét,
majd zöldségekkel együtt a kemencében pirosra megsütjük
és a saját pecsenye levével tálaljuk. Mellé krumplipürét és birsalma kompótot adunk.
3950.-

FRISS KACSAMÁJ PÁROLT SZŐLŐVEL (GM,LM)
Egy éjszakán át Sherry-ben pácoljuk a kacsamájat, majd a rostlapon megsütjük.
A pácból mártást készítünk, amelyben a kimagozott szőlőszemeket megpároljuk.
Ezt adjuk a bundázott kalácsra tálalt illatos, ínycsiklandozó kacsamájhoz.
4650.-

ROSTON SÜLT KACSAMÁJ
Sült almával, ropogósra sült hagymával és krumplipürével.
4650.-

ROPOGÓSRA SÜLT LIBACOMB (GM)
Burgonyapürével és vörösborban párolt aszalt szilvával.
3950.-

VASLÁBOSBAN SÜLT SÓLET (LM)
Füstölt kacsamellel, töltött libanyakkal,
gerslivel és benne főtt kemény tojással
3850.-

KEMENCÉBEN ROPOGÓSRA SÜLT FIATAL PECSENYE LIBA (GM,LM)
Bacon szalonna takaró alatt, almával, majorannával és rozmaringgal szép lassan ropogósra sütjük.
Mellé hagymás tört krumplit, párolt lilakáposztát,vörösborban
párolt aszalt szilvát és birsalma kompótot kínálunk.
3-4 tagú társaságnak (étvágytól és gyomor mérettől függően), igazi ünnepi lakoma.
Egészben16.000.-
Félben8.000.-

LIBAMELLE VADASAN
A zöldséges, pikáns páclében puhára pároljuk a liba mellét,
majd a zöldségekből vadas mártást készítünk.
Meglocsoljuk tejföllel és vaslapon megsütött szalvétagombóccal tálaljuk.
3950.-

KEMENCÉBEN ROPOGÓSRA SÜLT PECSENYE KACSA (GM,LM)
Párolt káposztával, hagymás tört burgonyával, birsalmakompóttal
és vörösboros aszalt szilvával.
2 fő részére:
Egészben:8500.-
1 fő részére:
Félben:4250.-

LUDASKÁSA (GM,LM)
A libalevesben főtt zöldségeket és a libamájat hagymán lepirítom,
majd a gombás rizzsel összekeverem. Magukra hagyom őket a tűzhelyen,
hogy összemelegedjenek.
3850.-

NARANCSOS KACSAMELL FRISS SALÁTÁVAL
A kacsamelleket két napig zöldfűszeres olívaolajban pácoljuk,
majd a kemencében megsütjük. Felszeleteljük és gyömbéres, mézes narancsmártással,
sült rozmaringgal, gombás rizzsel és friss salátával tálaljuk ezt az ínyencséget.
3650.-

PANKO MORZSÁBAN ROPOGÓSRA SÜLT KIRÁLYGARNÉLA (10DB)
Sáfrányos rizzsel, friss narancsos salátával
és édes chili szósszal tálalom ezt a könnyű finomságot.
3850.-

ROSTON SÜLT BÉLSZÍN TOURNEDOS (16DKG) ROSTON SÜLT LIBAMÁJJAL (GM)
pirított vargányával, csiperkével és krumplipürével
5650.-

MÉZES PULYKA (LM)
Ropogós, mézes bundában sült pulykamellszelet, karamellizált friss eperrel
és házi burgonyafánkkal. Igazi különlegesség, érdemes kipróbálni.
3650.-

PIROSRA SÜLT BÁRÁNYLAPOCKA ILLATOS FŰSZEREKKEL (GM)
A fűszeres olívaolajban néhány napig pácolom a bárányt,
majd lassan omlósra párolom, végül pedig méz és sör keverékével arany barnára sütöm,
karamellizálom, így kap ínycsiklandóan vonzó külsőt és illatot.
Sáfrányos krumplipürével, sült fokhagymával és fűszeres mártással kínáljuk. Nagyon finom.
1 fő3450.-
vagy
2 fő6900.-

TÚRÓS SMARNI
Sárgabarack lekvárral.
Pille könnyű finomság.
1450.-

GESZTENYEPÜRÉ TEJSZÍNHABBAL (GM)
1650.-

MADÁRTEJ
sok vaníliával és habbal
1580.-

NAPFÉNYT ISZIK AKI BADACSONYIT ISZIK! 🙂
Frici bácsi Badacsonyi olaszrizlingje
395.-/dl

SCHÄR GLUTÉNMENTES KENYÉR: GRÁTISZ