Eszem-Iszom Magazin 2018.06.02
Kézműves Sörfesztivál


2018. június 7. és 10. között, első alkalommal kerül megrendezésre a Kézműves Sörfesztivál Gyula városában.
Célunk, hogy magas színvonalú programokkal, hazai és határon túli kézműves sörfőzdékkel, Gyula turisztikai hírnevéhez méltó módon rendezhessük meg e fesztivált.
Ezalatt a négy nap alatt Gyulán a kézművessör-remekek és a street food lesznek a figyelem középpontjában. Kevesen tudják, de Gyulán immár majd 3 évszázados hagyománya van a sör készítésének.
A fesztivál kísérőrendezvényeként kerül meghirdetésre a European Best Beer Awards – 2018 Sörversenyt, amelyet kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők részére hirdetünk meg. A verseny célja a kisüzemi, kézműves valamint az otthoni sörfőzés népszerűsítése. A versenyen a kisüzemi sörfőzdék (kereskedelmi forgalomban kapható termékek) és a házi sörfőzők külön kategóriában indulnak.
Szintén a fesztivál kísérőrendezvényeként országos szakmai konferencia is megrendezésre kerül, amelyen mind a szakma, mind a nagyközönség hasznos ismereteket szerezhet.
Természetesen a fesztiválokon nélkülözhetetlen zenei programok sem maradnak el, naponta több élő könnyűzenei koncert színesíti a fesztivált.


Program:
2018. június 7. csütörtök
17.00 Sztojka Tibi élő koncert
18.00 Ismerős Arcok élő koncert
19.45 Hivatalos megnyitó
20.30 Edda Művek élő koncert

Kapunyitás: 16.00 óra
Jegyértékesítés kezdete: 16.00 óra