Eszem-Iszom Magazin 2018.04.11
Indiai Íz- és Egészségfesztivál

Indiai Íz- és Egészségfesztivál

Budapest, 2018. április 15.

A Lélek Palotája idén 6. alkalommal rendezi meg tavaszi szezonnyitó fesztiválját.
A Lélek Palotája közkedvelt szezonnyitó fesztiválja középpontjában az Ájurvéda, India ősi egészségmegőrző tudománya és technikái, a gasztronómia, valamint a testi-lelki egyensúly áll. A fesztiválon az egzotikus ízek kavalkádjával várunk. Gyere, ízleld meg Te is India hétköznapi csodáit!

Ájurvéda Európában?
Az elmúlt években hagyománnyá vált központunkban az Indiai Íz- és Egészségfesztivál. A sok pozitív visszajelzés mellett sokakban felmerülhet a kérdés, hogy hogyan tudjuk India több ezer éves tanításait az egészségről és a jól-létről ma is alkalmazni és beilleszteni az európai étrendbe és szokások közé. Az Ájurvéda tudománya mindig a helynek, és az időnek megfelelően alkalmazandó, vagyis figyelembe veszi a napszakok és évszakok változásait, valamint azt is, hogy milyen égövön élünk és mik a személyes körülményeink, testtípusunk vagy életritmusunk, s ennek megfelelően ajánl számunkra étrendet vagy életmódot. Idei fesztiválunk fókuszában az Ájurvéda gyakorlati, hazai alkalmazhatósága áll. Töltődj fel velünk a tavaszra.

Tavasz – restart az egész szervezetnek
A tavasz a megújulás időszaka. Ilyenkor a természet erejével együtt mi magunk is vágyódunk a felfrissülésre, változásra, tisztulásra, testi-lelki táplálékra. Tavasszal semmihez sem fogható bennünk a tettvágy, hogy végrehajtsuk régóta szövögetett álmainkat, vagy éppen véghez vigyük halogatott vágyainkat. Az első lépést tedd meg nálunk! Meríts erőt India ősi életvezetési tudományaiból!

GASZTRONÓMIAI fesztiválunkon betekintést nyerhetsz India tradicionális konyhaművészetébe, amely a világ egyik legnagyobb múltra visszatekintő húsmentes főzési hagyománya. Bebizonyítjuk neked, hogy a húsmentes étkezés nem jár lemondással. Soha nem látott színvilágot, szemet gyönyörködtető, ízletes és vonzó ételeket kóstolhatsz. Az egyedi ízvilág a különleges fűszerezésben és az elkészítési eljárásban rejlik, amelyet Te is megismerhetsz. Közel NEGYVEN féle VEGÁN ételkülönlegességet ízlelhetsz meg, miközben gyönyörködhetsz a hagyományos indiai agyagtűzhelyen való főzés látványában.Szakácsaink látványos főzőbemutatóval is készülnek, itt a szabadtéri tűzön készített csemegéket is megkóstolhatod.
A kínálatban megtalálhatók a szabdzsik (zöldséges főételek), különleges rizsek, közkedvelt csatnik (édes-csípős szószok), egzotikus csemegék, lepénykenyerek, édességek és aromás italok. Fesztiválunk azok számára is izgalmas kalandokat rejteget, akik valamilyen speciális étrendet követnek, laktóz-, vagy gluténérzékenyek, tojásallergiásak, stb.. Az indiai ételekben a búzalisztek helyett gyakran magból, illetve hüvelyesekből nyert liszteket alkalmaznak. Emellett a saját testtípusodnak (dósádnak) megfelelő ételeket tudod összeválogatni a tálcádra.

Pontos helyszín:
Lélek Palotája (III. kerület, Csillaghegy, 1. bejárat: Lehel u. 15-17., 2. beárat: Attila u. 8.)

Belépő:
Felnőtt: 1350 Ft
Gyerek: 8 év alatt 0 Ft
Diák: 950 Ft
Nyugdíjas: 950 Ft
Korlátlan ételfogyasztás + belépő: 3.500 Ft
6 év alatt a belépés ingyenes! Családoknak további kedvezményt biztosítunk!
2 felnőtt + 1 gyermek esetén: 9.000 Ft
2 felnőtt + 2 gyermek esetén: 10.000 Ft
Csoportos kedvezmény (min. 20 fő estén): 3.000 Ft