Eszem-Iszom Magazin 2018.01.25
Szezonális ajánlat Náncsi Néninél

KOCSONYA
fokhagymával, citrommal és őrölt pirospaprikával
2980.-
„TUNKEDLI”
Saját zsírjában pirított kacsamáj falatkák,
kislábosban tálalva, friss kenyérrel.
1980.-
FÁCÁN ERŐLEVES SZARVASGOMBÁS DARAGALUSKÁVAL
15 éves Porto-i borral megbolondítva
1850.-
VASÁRNAPI TYÚKHÚSLEVES
A régi szép időkből, amikor a tálat még körbeültük…
Tanyasi gyöngytyúkból főzték kiváló szakácsaink,
sok zöldséggel és türelemmel.
1850.-
ANYUKÁM ZÖLDBORSÓLEVESE
zsenge sárgarépával és vajas galuskával
980.-
SÜLT KAKAS
Kemencében pirosra sült kakas, vajas petrezselymes burgonyával.
Omlós, puha, szaftos lakoma.
3450.-
ŐZÉRMÉK GYÜMÖLCSÖS, VARGÁNYÁS RAGUVAL
A roston sült omlós őzérméket, aszalt vörös áfonyás-vargányás-kakukkfüves,
illatos pikáns mártással és házi burgonyafánkkal kínáljuk.
3850.-
LIBAMELLE VADASAN
A zöldséges, pikáns páclében puhára pároljuk a liba mellét, majd a zöldségekből vadas mártást készítünk.
Meglocsoljuk tejföllel és vaslapon megsütött szalvétagombóccal tálaljuk.
3450.-
KEMENCÉBEN SÜLT RAKOTT KELKÁPOSZTA
Friss kelkáposztalevelekkel
és sertésdagadóból készült pörköltből készítik szakácsaink.
3250.-
ZÖLDSÉGES-MUSTÁROS OMLÓS MARHAPOFA,
ropogósra sült hagymával
és tört krumplival kínáljuk ezt a különlegességet.
3650.-
PIROSRA SÜLT BÁRÁNYLAPOCKA ILLATOS FŰSZEREKKEL
A fűszeres olívaolajban néhány napig pácolom a bárányt,
majd lassan omlósra párolom,végül pedig méz és sör keverékével
arany barnára sütöm, karamellizálom, így kap ínycsiklandóan vonzó külsőt és illatot.
Sáfrányos krumplipürével, sült fokhagymával és fűszeres mártással kínáljuk.
Nagyon finom.
1 fő3450.-
2 fő6900.-
FRISS LIBAMÁJ PÁROLT SZŐLŐVEL
Egy éjszakán át Sherry-ben pácoljuk a libamájat, majd a rostlapon megsütjük.
A pácból mártást készítünk, amelyben a kimagozott szőlőszemeket megpároljuk.
Ezt adjuk a bundázott kalácsra tálalt illatos, ínycsiklandozó libamájhoz.
3950.-
NARANCSOS KACSAMELL FRISS SALÁTÁVAL
A kacsamelleket két napig zöldfűszeres olívaolajban pácoljuk,
majd a kemencében megsütjük. Felszeleteljük és gyömbéres,
mézes narancsmártással, sült rozmaringgal,
gombás rizzsel és friss salátával tálaljuk ezt az ínyencséget.
3650.-
KEMENCÉBEN ROPOGÓSRA SÜLT EGYSZEMÉLYES CSÜLÖK
Anyukám kedvenc krumplijával. Igazi házias ínyencség.
3450.-
MÁGLYARAKÁS
Friss kalácsból, almával, dióval és házi sárgabaracklekvárral.
Vaníliaszószt kínálunk mellé.
1450.-
A LEGFINOMABB FRANCIA VALRHONA CSOKOLÁDÉBÓL KÉSZÜLT: CSOKI SZUFLÉ (FELFÚJT)
Ínyenceknek való rafinált kis desszert, kis cserépedényben sütve,
kívül puha, meleg tészta, belül forró, folyékony csokoládé
1680.-
MADÁRTEJ
sok vaníliával és habbal
1450.-
EGÉSZBEN SÜLT HIDEG KACSAMÁJ ZSÍRJÁBAN, ELVITELRE

12.000.-/ 60 dkg / doboz