Eszem-Iszom Magazin 2018.11.10
Szezonális ajánlat Náncsi Néninél

Libamáj ízelítők egy tálon
Libamáj créme brulée:

A tetején „zsebsárkánnyal” karamellizált roppanós nádcukor réteg
várja az „áttörést”. Mellé pirított, mézes, mandulás kalács szeletkét adunk.

Libamáj terrine:

A belsejében meglepetéssel.
Egy falatka gyümölcskenyeret kínálunk hozzá.

Libamáj pástétom:

Pisztácia köntösben, mely vörösborban párolt
mandulával töltött aszalt szilvával társul.
3950.-
Friss, ropogós libatöpörtyű
Fiatal hagymával, paradicsommal, paprikával és friss kenyérrel

1560.-
Falusi sült kacsamáj zsírjában, hidegen
Zsenge újhagymával, paradicsommal és friss kenyérrel

3850.-
„Tunkedli”
Saját zsírjában pirított kacsamáj falatkák,
kislábosban tálalva, friss kenyérrel.

3450.-
Libamájleves
Madeira borral ízesített, zsírtalan libahúsleves;
egy szeletke pácolt, sült libamájjal és szarvasgombás daragaluskával.

1980.-
Libaleves maceszgombóccal
Valamint puha libahússal, zöldségekkel és lúdgége tésztával.

1850.-
Sütőtök krémleves
Pirított tökmaggal
és pár csepp házi készítésű zalai tökmagolajjal

950.-
--------------------------------------------------------------------------------
Libalakodalmas
Ropogósra sült libacomb, egy szeletke roston sült libamájjal,
párolt lilakáposztával, vörösboros aszalt szilvával, birsalmakompóttal
és hagymás tört krumplival.

4350.-
Töltött libanyak
Puha libahússal, füstölt marhanyelvvel, illatos fűszerekkel,
azaz egy jó zsemlés töltelékkel megtöltjük a liba bőrét,
majd zöldségekkel együtt a kemencében pirosra megsütjük és a saját pecsenye levével tálaljuk.
Mellé krumplipürét és birsalma kompótot adunk.

3650.-
Friss kacsamáj párolt szőlővel
Egy éjszakán át Sherry-ben pácoljuk a kacsaamájat,
majd a rostlapon megsütjük. A pácból mártást készítünk,
amelyben a kimagozott szőlőszemeket megpároljuk.
Ezt adjuk a bundázott kalácsra tálalt illatos, ínycsiklandozó kacsamájhoz.
(Előételként akár két személynek is)

4250.-
Roston sült kacsamáj
Sült almával, ropogósra sült hagymával és krumplipürével.

4250.-
Ropogósra sült libacomb
Burgonyapürével és vörösborban párolt aszalt szilvával.

3850.-
Vaslábosban sült sólet
Füstölt kacsamellel, töltött libanyakkal,
gerslivel és benne főtt kemény tojással

3850.-
Kemencében ropogósra sült fiatal pecsenye liba
Bacon szalonna takaró alatt, almával, majorannával és rozmaringgal szép lassan ropogósra sütjük.
Mellé hagymás tört krumplit, párolt lilakáposztát,vörösborban párolt aszalt szilvát
és birsalma kompótot kínálunk.3-4 tagú társaságnak (étvágytól és gyomor mérettől függően),
igazi ünnepi lakoma.

Egészben16.000.-
Félben8.000.-
Libamelle vadasan
A zöldséges, pikáns páclében puhára pároljuk a liba mellét,
majd a zöldségekből vadas mártást készítünk. Meglocsoljuk tejföllel
és vaslapon megsütött szalvétagombóccal tálaljuk.

3850.-
Kemencében ropogósra sült pecsenye kacsa
Párolt káposztával, hagymás tört burgonyával,
birsalmakompóttal és vörösboros aszalt szilvával.

2 fő részére: Egészben:8500.-
1 fő részére: Félben:4250.-
Ludaskása
A libalevesben főtt zöldségeket és a libamájat hagymán lepirítom,
majd a gombás rizzsel összekeverem. Magukra hagyom őket a tűzhelyen, hogy összemelegedjenek.

3650.-
Narancsos kacsamell friss salátával
A kacsamelleket két napig zöldfűszeres olívaolajban pácoljuk,
majd a kemencében megsütjük. Felszeleteljük és gyömbéres, mézes narancsmártással,
sült rozmaringgal, gombás rizzsel és friss salátával
tálaljuk ezt az ínyencséget.

3650.-
Panko morzsában ropogósra sült királygarnéla
(10db)Sáfrányos rizzsel, friss narancsos salátával
és édes chili szósszal tálalom ezt a könnyű finomságot.

3850.-
Roston sült bélszín tournedos
(16dkg)Roston sült libamájjal pirított vargányával,
csiperkével és krumplipürével

5350.-
Mézes pulyka
Ropogós, mézes bundában sült pulykamellszelet, karamellizált friss eperrel
és házi burgonyafánkkal. Igazi különlegesség, érdemes kipróbálni.

3450.-
Pirosra sült báránylapocka illatos fűszerekkel
A fűszeres olívaolajban néhány napig pácolom a bárányt,
majd lassan omlósra párolom, végül pedig méz és sör keverékével arany barnára sütöm,
karamellizálom, így kap ínycsiklandóan vonzó külsőt és illatot.
Sáfrányos krumplipürével, sült fokhagymával és fűszeres mártással kínáljuk.
Nagyon finom.

1 fő3450
2 fő6900

--------------------------------------------------------------------------------
Szalagos fánksaját főzésű sárgabaracklekvárral

550.-/db
Gesztenyepürétejszínhabbal

1650.-
Madártejsok vaníliával és habbal

1580.-