Eszem-Iszom Magazin 2018.12.10
Szezonális ajánlat Náncsi Néninél


Remegős kocsonya
Fokhagymával, citrommal és őrölt pirospaprikával.
2980.-

Szarvasgomba krémleves csészébenlibamájpürés pirítóssal
2350.-

Libaleves maceszgombóccal Valamint puha libahússal, zöldségekkel és lúdgége tésztával.
1850.-

Anyukám zöldborsólevese zsenge sárgarépával és vajas galuskával
1350.-

Házi disznótoros tál:
Májas hurka, véres hurka, sült kolbász, párolt lilakáposztával és hagymás tört krumplival.
3650.-

Kemencében sült kolozsvári rakott káposzta Vecsési savanyú káposztával, mangalica pörkölttel,
hófehér rizzsel és tejföllel rakjuk meg a tepsit és úgy sütjük meg.
3650.-

Töltött káposzta mélytányérban tejföllel
3450.-

Sült oldalas tepsis krumplival
Kemencében sült fokhagymás oldalas, szalonnás, hagymás tepsis krumplival.
3450.-

Libalakodalmas
Ropogósra sült libacomb, egy szeletke roston sült libamájjal,
párolt lilakáposztával, vörösboros aszalt szilvával, birsalmakompóttal
és hagymás tört krumplival.
4350.-

Töltött libanyak
Puha libahússal, füstölt marhanyelvvel, illatos fűszerekkel, azaz egy jó zsemlés töltelékkel megtöltjük a liba bőrét,
majd zöldségekkel együtt a kemencében pirosra megsütjük és a saját pecsenye levével tálaljuk.
Mellé krumplipürét és birsalma kompótot adunk.
3650.-

Ludaskása
A libalevesben főtt zöldségeket és a libamájat hagymán lepirítom,
majd a gombás rizzsel összekeverem. Magukra hagyom őket a tűzhelyen, hogy összemelegedjenek.
3650.-

Narancsos kacsamell friss salátával
A kacsamelleket két napig zöldfűszeres olívaolajban pácoljuk,
majd a kemencében megsütjük. Felszeleteljük és gyömbéres, mézes narancsmártással,
sült rozmaringgal, gombás rizzsel és friss salátával tálaljuk ezt az ínyencséget.
3650.-

Panko morzsában ropogósra sült királygarnéla (10db)
Sáfrányos rizzsel, friss narancsos salátával
és édes chili szósszal tálalom ezt a könnyű finomságot.
3850.-

Tanyasi csirke rántva petrezselymes krumplival
Tejfölös uborkasalátával a legjobb.
3450.-

Őzérmék gyümölcsös, vargányás raguval
A roston sült omlós őzérméket, aszalt vörös áfonyás-vargányás-kakukkfüves,
illatos pikáns mártással és házi burgonyafánkkal kínáljuk.
3850.-

Mézes pulyka
Ropogós, mézes bundában sült pulykamellszelet, karamellizált friss eperrel
és házi burgonyafánkkal. Igazi különlegesség, érdemes kipróbálni.
3450.-

Pirosra sült báránylapocka illatos fűszerekkel
A fűszeres olívaolajban néhány napig pácolom a bárányt,
majd lassan omlósra párolom, végül pedig méz és sör keverékével arany barnára sütöm,
karamellizálom, így kap ínycsiklandóan vonzó külsőt és illatot.
Sáfrányos krumplipürével, sült fokhagymával és fűszeres mártással kínáljuk.

1 fő3450
2 fő6900

Túrós smarni
Meleg, citromfüves epres öntettel. Pillekönnyű finomság.
1450.-

Gesztenyepüré tejszínhabbal
1650.-


Karácsonyi ajánlatunk elvitelre

December 23-án: 12.00 - 22.00 –ig
December 24-én: 10.00 - 14.00 –ig
Halas tál 2-4-6-8-10 személyre

Norvég lazaccal töltött fogas rolád konyakos koktélmártással
Füstölt pisztrángfilé tormahabbal
Bortésztában sült és marinírozott fogas falatok,
apró garnéla rákocskákkal snidlinges-édeshagymás dresszingben
Füstölt vajhal filé, zöldfűszeres citromos
jégsalátával olívabogyóval és fürjtojással
Füstölt tokhal Lettországból
4350.-/fő

Húsos tál 2-4-6-8-10 személyre
Saját készítésű libamájpástétom aszalt gyümölcsraguval
Kemencében sült kacsamell narancsmártással és narancs szeletekkel
Rózsaszínűre sült bélszín szeletek, Tokaji Aszúban párolt libamájjal és idény zöldség salátával
Konfitált kacsacomb francia salátával
Francia libahús terrine (Rougié) friss zöld salátával
4350.-/fő

A hidegtálakat idény zöldségekkel,
zöldsalátával és gyümölcsökkel díszítjük.

Karácsonyi harcsa halászlé
Friss harcsából, pontyból, kárászból és keszegből főzik a szakácsok kissé csípősen.
3680.-

Kocsonya
2980.-

„Tunkedli”
Saját zsírjában pirított kacsamáj falatkák,
kislábosban tálalva, friss kenyérrel.
3450.-

Hideg kacsamáj zsírjában, egészben (60dkg)
14.500.-

Libacomb
Ropogósra sült libacomb, párolt lilakáposztával,
vörösboros aszalt szilvával, birsalmakompóttal
és hagymás tört krumplival.
4350.-

Kacsacomb
Ropogósra sült kacsacomb, párolt lilakáposztával,
vörösboros aszalt szilvával, birsalmakompóttal
és hagymás tört krumplival.
4250.-

Kemencében ropogósra sült pecsenye kacsa
Párolt káposztával, hagymás tört burgonyával,
birsalma kompóttal és vörösboros aszalt szilvával tálalom.
3 fő részére. Egészben
8500.-

Kemencében ropogósra sült fiatal pecsenye liba
Bacon szalonna takaró alatt, almával, majorannával és rozmaringgal szép lassan ropogósra sütjük.
Mellé hagymás tört krumplit, párolt lilakáposztát,
vörösborban párolt aszalt szilvát és birsalma kompótot kínálunk.
4-6 tagú társaságnak(étvágytól és gyomor mérettől függően igazi ünnepi lakoma)
16.500.-

Egészben sült bébipulyka
Párolt káposztával, hagymás tört burgonyával,
birsalma kompóttal és vörösboros aszalt szilvával kínálom.
4 fő részére
16.500.-

Kemencében pirosra sült kétszemélyes báránylapocka illatos fűszerekkel
A fűszeres olívaolajban néhány napig pácolom a bárányt, majd lassan omlósra párolom,
végül pedig méz és sör keverékével arany barnára sütöm, karamellizálom,
így kap ínycsiklandóan vonzó külsőt és illatot.
Szalonnás zöldbabbal, bébi karottával és sáfrányos burgonyapürével tálalom.
Nagyon finom.
6900.-/2 fő

Pontyderék rántva vajas petrezselymes krumplival és tartárral.
3250.-

Fogas filék rántva vajas petrezselymes krumplival és tartárral.
4250.-

Töltött káposzta
3650.-

Majonézes burgonya
1450.-

Francia saláta
1260.-

Diós beigli
2400.-

Mákos beigli
2400.-

Szilvás – mandulás beigli
2400.-