Eszem-Iszom Magazin 2018.11.10
Szezonális ajánlat Náncsi Néninél

Remegős kocsonya
Fokhagymával, citrommal és őrölt pirospaprikával.

2980.-
Tárkonyos, zöldséges vadraguleves
Pikáns, tárkonnyal ízesített leves, omlós vadhússal és sok zöldséggel.

1850.-
Anyukám zöldborsólevesezsenge sárgarépával és vajas galuskával

1350.-
Libaleves maceszgombóccalValamint puha libahússal,
zöldségekkel és lúdgége tésztával.

1850.-
Sütőtök krémleves
Pirított tökmaggal
és pár csepp házi készítésű zalai tökmagolajjal

950.-
--------------------------------------------------------------------------------
Házi disznótoros tál:Májas hurka, véres hurka, sült kolbász,
párolt lilakáposztával és hagymás tört krumplival.

3650.-
Majorannás, gombás kacsapaprikás csigatésztával
3650.-
Libalakodalmas
Ropogósra sült libacomb, egy szeletke roston sült libamájjal,
párolt lilakáposztával, vörösboros aszalt szilvával, birsalmakompóttal
és hagymás tört krumplival.

4350.-
Töltött libanyak
Puha libahússal, füstölt marhanyelvvel, illatos fűszerekkel,
azaz egy jó zsemlés töltelékkel megtöltjük a liba bőrét,
majd zöldségekkel együtt a kemencében pirosra megsütjük és a saját pecsenye levével tálaljuk.
Mellé krumplipürét és birsalma kompótot adunk.

3650.-
Vaslábosban sült sólet
Füstölt kacsamellel, töltött libanyakkal,
gerslivel és benne főtt kemény tojással

3850.-
Libamelle vadasan
A zöldséges, pikáns páclében puhára pároljuk a liba mellét,
majd a zöldségekből vadas mártást készítünk. Meglocsoljuk tejföllel
és vaslapon megsütött szalvétagombóccal tálaljuk.

3850.-
Kemencében ropogósra sült pecsenye kacsa
Párolt káposztával, hagymás tört burgonyával,
birsalmakompóttal és vörösboros aszalt szilvával.

2 fő részére: Egészben:8500.-
1 fő részére: Félben:4250.-
Ludaskása
A libalevesben főtt zöldségeket és a libamájat hagymán lepirítom,
majd a gombás rizzsel összekeverem. Magukra hagyom őket a tűzhelyen, hogy összemelegedjenek.

3650.-
Narancsos kacsamell friss salátávalA kacsamelleket két napig zöldfűszeres olívaolajban pácoljuk,
majd a kemencében megsütjük. Felszeleteljük és gyömbéres, mézes narancsmártással,
sült rozmaringgal, gombás rizzsel és friss salátával
tálaljuk ezt az ínyencséget.

3650.-
Panko morzsában ropogósra sült királygarnéla (10db)Sáfrányos rizzsel, friss narancsos salátával
és édes chili szósszal tálalom ezt a könnyű finomságot.

3850.-
Tanyasi csirke rántva petrezselymes krumplivalTejfölös uborkasalátával a legjobb.

3450.-
Őzérmék gyümölcsös, vargányás raguvalA roston sült omlós őzérméket, aszalt vörös áfonyás-vargányás-kakukkfüves,
illatos pikáns mártással és házi burgonyafánkkal kínáljuk.

3850.-
Mézes pulyka
Ropogós, mézes bundában sült pulykamellszelet, karamellizált friss eperrel
és házi burgonyafánkkal. Igazi különlegesség, érdemes kipróbálni.

3450.-
Pirosra sült báránylapocka illatos fűszerekkel
A fűszeres olívaolajban néhány napig pácolom a bárányt,
majd lassan omlósra párolom, végül pedig méz és sör keverékével arany barnára sütöm,
karamellizálom, így kap ínycsiklandóan vonzó külsőt és illatot.
Sáfrányos krumplipürével, sült fokhagymával és fűszeres mártással kínáljuk.
Nagyon finom.

1 fő3450
2 fő6900

--------------------------------------------------------------------------------
Túrós smarni
Meleg, citromfüves epres öntettel.
Pille könnyű finomság.

1450.-
Gesztenyepüré tejszínhabbal

1650.-
Madártej sok vaníliával és habbal

1580.-