Eszem-Iszom Magazin 2017.12.01
Szilveszteri ajánlat Náncsi Néninél

ÚJÉVI MALACSÁGOK

DECEMBER 30-TÓL - A KIJÓZANODÁSIG, KB. JAN. 5-IG
KORHELYEKNEK, KORHELYLEVES
1850.-
TÁRKONYOS MALACLEVES
friss tárkonylevéllel, erdei gombákkal, zöldségekkel
és enyhén fokhagymás krumpligombócokkal. Gyógyhatása garantált.
1850.-
ÚJÉVI KOCSONYA
fokhagymával, citrommal és őrölt pirospaprikával
2350.-
SZERENCSÉT HOZÓ LENCSEFŐZELÉK FŐTT
füstölt tarjával vagy házi sült kolbásszal
3250.-
KEMENCÉBEN ROPOGÓSRA SÜLT MALACPECSENYE
Pezsgős lilakáposztával és hagymás tört krumplival.
Nagyon finom. Bor: saját termésű friss, fiatal Badacsonyi Olaszrizlingünket ajánlom
Puszi és B.U.É.K.: Zsófi
3450.-
TÖLTÖTT KÁPOSZTA
mélytányérban, tejföllel
3250.-
KEMENCÉBEN ROPOGÓSRA SÜLT EGYSZEMÉLYES CSÜLÖK
Anyukám kedvenc krumplijával. Könnyű és iszonyú finom.
3450.-
MANYI MAMI SÜTIJE
A sütőben pirosra sült édes-mézes, puha illatos kelt tészta,
a belsejében és a tetején cukrozott dióval. Szép aranybarna színét és finom illatát a sütés közbeni
forró mézes tejjel való locsolgatás adja.
1450.-
A LEGFINOMABB FRANCIA VALHRONA CSOKOLÁDÉBÓL KÉSZÜLT: CSOKI SZUFLÉ (FELFÚJT)
Ínyenceknek való rafinált kis desszert, kis cserépedényben sütve,
kívül puha, meleg tészta, belül forró, folyékony csokoládé
1680.-
ELVITELRE IS, DECEMBER 31-ÉN, 16 ÓRÁIG
…ÉS AKIK NEM AKARNAK MALACKODNI…

LIBALAKODALMAS
Ropogósra sült libacomb, egy szeletke roston sült libamájjal,
párolt lilakáposztával, vörösboros aszalt szilvával, birsalmakompóttal és hagymás tört krumplival.
3450.-
KEMENCÉBEN PIROSRA SÜLT BÁRÁNYLAPOCKA
ILLATOS FŰSZEREKKEL
A fűszeres olívaolajban néhány napig pácolom a bárányt,
majd lassan omlósra párolom, végül pedig méz és sör keverékével arany barnára sütöm,
karamellizálom, így kap ínycsiklandóan vonzó külsőt és illatot. Nagyon finom.
3450.-
FRISS LIBAMÁJ PÁROLT SZŐLŐVEL
Egy éjszakán át Sherry-ben pácoljuk a libamájat, majd a rostlapon megsütjük.
A pácból mártást készítünk, amelyben a kimagozott szőlőszemeket megpároljuk.
Ezt adjuk a bundázott kalácsra tálalt illatos, ínycsiklandozó libamájhoz.
3450.-
NARANCSOS KACSAMELL FRISS SALÁTÁVAL
A kacsamelleket két napig zöldfűszeres olívaolajban pácoljuk,
majd a kemencében megsütjük. Felszeleteljük és gyömbéres, mézes narancsmártással,
sült rozmaringgal, gombás rizzsel és friss salátával tálaljuk ezt az ínyencséget.
3650.-
ROSTON SÜLT BÉLSZÍN TOURNEDOS (16DKG), ROSTON SÜLT LIBAMÁJJAL
pirított vargányával, csiperkével és krumplipürével
5350.-
ŐZÉRMÉK GYÜMÖLCSÖS, VARGÁNYÁS RAGUVAL
A roston sült omlós őzérméket, aszalt vörös áfonyás-vargányás-kakukkfüves,
illatos pikáns mártással és házi burgonyafánkkal kínáljuk.
3850.-
GESZTENYEPÜRÉ
tejszínhabbal
1250.-
MADÁRTEJ
sok vaníliával és habbal
950.-