Eszem-Iszom Magazin 2017.12.01
Márton-napi „batyus” Vigasság és Tökfaragó Verseny

Az Egyesület 2008. óta szervezi a Márton-napi Vigasság rendezvényét Badacsonytomajon, a templom előtti téren. Alapvető cél, hogy a helyi lakosság jobban megismerje az egyesületet. Az évek során ez a kapcsolatépítés meghozta gyümölcsét, hiszen a program állandó résztvevőivé váltak az Óvodai, az Iskolai Munkaközösség és a Sportegyesület is, mely szervezetek minden évben megkeresik a Turisztikai Egyesületet, hogy ők is részt vehessenek a város lakóinak érdeklődésére számot tartó programon. A gyermekek kedvéért minden évben meghívják a szervezők a Fanyűvő Játékparkot, és megszervezik a tökfaragó versenyt is. Borászok támogatásával elkészül a Márton-napi újbor is.

Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk november 11-én, szombaton 14.00 órától Badacsonytomajon, a templom előtti téren.

Örstől Tördemicig közhírré tétetik, - és örvendünk, ha a hír messzibb vidékre is száll, hogy folyó év november havának 11. napján, dél után 2 órával a badacsonytomaji Templom előtt megkezdődik a Márton napi Vigasság és tökfaragó verseny.
Készüljön a vidék apraja-nagyja, magányos kószája, családja és cimborasága!
Lesz megint újbor áldása és boroshordó csapra verése, az újbor kóstolása, házi libazsíros kenyér és pogácsa, must, zene-bona és sok meglepetés!