Eszem-Iszom Magazin 2017.11.01
Aktuális ajánlat a Náncsi Néni Vendéglőben

LIBAMÁJ ÍZELÍTŐK EGY TÁLON
Libamáj créme brulée:
A tetején „zsebsárkánnyal” karamellizált roppanós nádcukor réteg
várja az „áttörést”. Mellé pirított, mézes, mandulás kalács szeletkét adunk.
Libamáj terrine:
A belsejében meglepetéssel. Egy falatka gyümölcskenyeret kínálunk hozzá.
Libamáj pástétom:
Pisztácia köntösben, mely vörösborban párolt,
mandulával töltött aszalt szilvával társul.
3650.-
FRISS, ROPOGÓS LIBATÖPÖRTYŰ
Fiatal hagymával, paradicsommal, paprikával és friss kenyérrel
1450.-
FALUSI SÜLT LIBAMÁJ ZSÍRJÁBAN, HIDEGEN
Zsenge újhagymával, paradicsommal és friss kenyérrel
3650.-
„TUNKEDLI”
Saját zsírjában pirított kacsamáj falatkák,
kislábosban tálalva, friss kenyérrel.
1980.-
LIBAMÁJLEVES
Madeira borral ízesített, zsírtalan libahúsleves;
egy szeletke pácolt, sült libamájjal és szarvasgombás daragaluskával.
1980.-
LIBALEVES MACESZGOMBÓCCAL
Valamint puha libahússal, zöldségekkel és lúdgége tésztával.
1850.-
SÜTŐTÖK KRÉMLEVES
Pirított tökmaggal és pár csepp házi készítésű zalai tökmagolajjal
950.-
TÖLTÖTT LIBANYAK
Puha libahússal, füstölt marhanyelvvel, illatos fűszerekkel,
azaz egy jó zsemlés töltelékkel megtöltjük a liba bőrét,
majd zöldségekkel együtt a kemencében pirosra megsütjükés a saját pecsenye levével tálaljuk.
Mellé krumplipürét és birsalma kompótot adunk.
3650.-
FRISS LIBAMÁJ PÁROLT SZŐLŐVEL
Egy éjszakán át Sherry-ben pácoljuk a libamájat, majd a rostlapon megsütjük.
A pácból mártást készítünk, amelyben a kimagozott szőlőszemeket megpároljuk.
Ezt adjuk a bundázott kalácsra tálalt illatos, ínycsiklandozó libamájhoz.
(Előételként akár két személynek is)
3950.-
ROSTON SÜLT LIBAMÁJ
Sült almával, ropogósra sült hagymával és krumplipürével.
3850.-
LIBALAKODALMAS
Ropogósra sült libacomb, egy szeletke roston sült libamájjal,
párolt lilakáposztával, vörösboros aszalt szilvával, birsalmakompóttal
és hagymás tört krumplival.
3950.-
ROPOGÓSRA SÜLT LIBACOMB
Fokhagymás, petrezselymes rósejbnivel
3550.-
VASLÁBOSBAN SÜLT SÓLET
Füstölt kacsamellel, töltött libanyakkal,
gerslivel és benne főtt kemény tojással
3650.-
KEMENCÉBEN ROPOGÓSRA SÜLT FIATAL PECSENYE LIBA
Bacon szalonna takaró alatt, almával, majorannával
és rozmaringgal szép lassan ropogósra sütjük. Mellé hagymás tört krumplit, párolt lilakáposztát,
vörösborban párolt aszalt szilvát és birsalma kompótot kínálunk.
3-4 tagú társaságnak (étvágytól és gyomor mérettől függően),
igazi ünnepi lakoma.
Egészben15.000.-
Félben7.500.-
LIBAMELLE VADASAN
A zöldséges, pikáns páclében puhára pároljuk a liba mellét,
majd a zöldségekből vadas mártást készítünk.
Meglocsoljuk tejföllel és vaslapon megsütött szalvétagombóccal tálaljuk.
3650.-
KEMENCÉBEN ROPOGÓSRA SÜLT PECSENYE KACSA
Párolt káposztával, hagymás tört burgonyával,
birsalmakompóttal és vörösboros aszalt szilvával.
2 fő részére: Egészben6900.-
1 fő részére: Félben3450.-
LUDASKÁSA
A libalevesben főtt zöldségeket és a libamájat hagymán lepirítom,
majd a gombás rizzsel összekeverem.
Magukra hagyom őket a tűzhelyen, hogy összemelegedjenek.
3450.-
NARANCSOS KACSAMELL FRISS SALÁTÁVAL
A kacsamelleket két napig zöldfűszeres olívaolajban pácoljuk,
majd a kemencében megsütjük.
Felszeleteljük és gyömbéres, mézes narancsmártással, sült rozmaringgal,
gombás rizzsel és friss salátával tálaljuk ezt az ínyencséget.
3650.-
ROSTON SÜLT BÉLSZÍN TOURNEDOS (16DKG),
ROSTON SÜLT LIBAMÁJJAL
pirított vargányával és krumplipürével
5350.-
ŐZÉRMÉK GYÜMÖLCSÖS, VARGÁNYÁS RAGUVAL
A roston sült omlós őzérméket, aszalt vörös áfonyás-vargányás-kakukkfüves,
illatos pikáns mártással és házi burgonyafánkkal kínáljuk.
3850.-
TANYASI CSIRKE RÁNTVA PETREZSELYMES KRUMPLIVAL
3450.-
MÉZES PULYKA
Ropogós, mézes bundában sült pulykamellszelet, friss eperszósszal
és házi burgonyafánkkal. Igazi különlegesség, érdemes kipróbálni.
3480.-
PIROSRA SÜLT BÁRÁNYLAPOCKA ILLATOS FŰSZEREKKEL
A fűszeres olívaolajban néhány napig pácolom a bárányt,
majd lassan omlósra párolom,végül pedig méz és sör keverékével
arany barnára sütöm, karamellizálom, így kap ínycsiklandóan vonzó külsőt és illatot.
Sáfrányos krumplipürével, sült fokhagymával és fűszeres mártással kínáljuk.
Nagyon finom.
1 fő3450.-
2 fő6900.-
SZALAGOS FÁNK SAJÁT FŐZÉSŰ SÁRGABARACKLEKVÁRRAL
450.-/db
GESZTENYEPÜRÉ
tejszínhabbal
1450.-
MADÁRTEJ
sok vaníliával és habbal


Kapcsolódó egység: Náncsi Néni Vendéglője