Eszem-Iszom Magazin 2017.02.14
Aktuális ajánlat a Náncsi Néni Vendéglőben

Szezonális ajánlatunk
Aperol Spritz
Könnyű, gyöngyöző aperitif, narancssárga gyógynövényes-narancsos ital.
Bortolomiol gyöngyöző borral, narancs cikkekkel és sok jéggel kínáljuk.

1660.-
Spárgakrémleves csészében
friss spárgafej darabkákkal

1250.-
Anyukám zöldborsólevese
zsenge sárgarépával és vajas galuskával

980.-
Friss zöldspárga hollandi mártással
2150.-
Libamáj ízelítő egy tálon
Libamáj créme brulée:
A tetején „zsebsárkánnyal” karamellizált roppanós nádcukor réteg várja az „áttörést”.
Mellé pirított, mézes, mandulás kalács szeletkét adunk.

Libamáj terrine:
A belsejében meglepetéssel. Egy falatka gyümölcskenyeret kínálunk hozzá.

2650.-
--------------------------------------------------------------------------------

Lazacfilé roston sütve, friss zöldspárgával
Hollandi mártással és petrezselymes krumplival

3680.-
Spárgás spagetti pirosra sült garnéla rákocskákkal
Sült paradicsommal és parmezán sajttal tálaljuk ezt a könnyed finomságot.

3450.-
Spárgás csirke
Roston sült csirkemell friss zöld spárgával,
vajas petrezselymes krumplival és illatos citromfüves mártással

3350.-
Spárgás borjúvagdalt
Roston sült borjúvagdalt falatkák, friss zöld spárgával,
vajas petrezselymes krumplival és krémes hollandi mártással

3450.-
Zöldséges csirkebecsinált
Tejszínes pikáns mártásban puhára párolt csirkecombok, fiatal sárgarépával,
zöldborsóval, zellerrel, karalábéval együtt főzve. Petrezselymes rizzsel tálaljuk ezt a nagyon könnyű, kellemes nagymamáink által is kedvelt jó falusi ételt.

3250.-
Spárgás csirke
Roston sült csirkemell friss zöld spárgával vajas petrezselymes krumplival és illatos citromfüves mártással

3350.-
Tavaszi töltött tök
Zsenge tökből készül ez a finomság, csirkehúsos, tojásos, zsemlés,
petrezselymes töltelékkel,friss tejszínes kapormártással és rizzsel. Könnyű, kímélő fogás.

2850.-
Roston sült libamáj
Sült almával, ropogósra sült hagymával és krumplipürével.

3850.-
Friss libamáj párolt szőlővel
Egy éjszakán át Sherry-ben pácoljuk a libamájat, majd a rostlapon megsütjük.
A pácból mártást készítünk, amelyben a kimagozott szőlőszemeket megpároljuk.
Ezt adjuk a bundázott kalácsra tálalt illatos, ínycsiklandozó libamájhoz.(Előételként akár két személynek is)

3950.-
Sült kakas
Kemencében pirosra sült kakas, vajas petrezselymes burgonyával. Omlós, puha, szaftos lakoma.

3250.-
Kakaspörkölt nokedlivel
A „tanyasi tyúkok réme”, omlós húsából készült kakaspörkölt, melyhez kísérőként nokedlit adunk.
Tejfölös ubi salival érdemes megkóstolni.

3450.-
Bográcsban főtt friss lecsó
tojással és friss kenyérrel

2650.-
Narancsos kacsamell friss salátával
A kacsamelleket két napig zöldfűszeres olívaolajban pácoljuk, majd a kemencében megsütjük.
Felszeleteljük és gyömbéres, mézes narancsmártással, sült rozmaringgal,
gombás rizzsel és friss salátával tálaljuk ezt az ínyencséget

3.450 Ft
Őzérmék gyümölcsös, vargányás raguval
A roston sült omlós őzérméket, aszalt vörös áfonyás-vargányás-kakukkfüves,
illatos pikáns mártással és házi burgonyafánkkal kínáljuk.

3.470 Ft
Kemencében pirosra sült báránylapocka illatos fűszerekkel
A fűszeres olívaolajban néhány napig pácolom a bárányt,
majd lassan omlósra párolom,végül pedig méz és sör keverékével arany barnára sütöm,
karamellizálom,így kap ínycsiklandóan vonzó külsőt és illatot. Nagyon finom.

1 fő részére3.450 Ft

2 fő részére6.900 Ft

Mézes pulyka
Ropogós, mézes bundában sült pulykamellszelet, friss eperszósszal és házi burgonyafánkkal.
Igazi különlegesség, érdemes kipróbálni.

3.250 Ft
Tanyasi csirke rántva petrezselymes krumplival
2950.-
Kemencében ropogósra sült egyszemélyes csülök
Anyukám kedvenc krumplijával. Könnyű és iszonyú finom.

3.450 Ft
--------------------------------------------------------------------------------

Málnás „Tiramisu”
nemcsak a gyomrot, hanem a lelket is megnyugtatja.

1450.-
A legfinomabb belga csokoládéból készült: csoki szuflé (felfújt)
Ínyenceknek való rafinált kis desszert, kis cserépedényben sütve,
kívül puha, meleg tészta, belül forró, folyékony csokoládé

1.450 Ft
Madártej
Sok vaníliával és habbal

1.450 Ft


Húsvéti Finomságok Elvitelre
2017. április 13 és 17 között
Hidegtál 2-4-6-8-10 személyre
Húsvéti sonka; hideg fűszeres báránysült; füstölt marhanyelv;
Húsvéti sonkás rolád; libamájas, hagymás tojáskrém;
Húsvéti tojások; csípős friss torma; hónapos piros retek; újhagyma, paradicsom, paprika.

3800Ft/fő
Tárkonyos bárány raguleves
Pikáns, tárkonnyal ízesített leves, omlós bárányhússal és sok zöldséggel.

1850Ft
Kemencében pirosra sült kétszemélyes báránylapocka illatos fűszerekkel
A fűszeres olívaolajban néhány napig pácolom a bárányt, majd lassan omlósra párolom, végül pedig méz és sör keverékével arany barnára sütöm, karamellizálom, így kap ínycsiklandóan vonzó külsőt és illatot. Sáfrányos krumplipürével, sült fokhagymával és fűszeres mártással kínáljuk.
Nagyon finom.

1 fő részére3.450 Ft

2 fő részére6.900 Ft

Rozmaringos, fokhagymás tejben pácolt
bárány rántva
Dresszing salátával és rozmaringos sült krumplival.

3650Ft
Húsvéti fűszeres báránycsülök sült
Rozmaringos zsenge karottával, fokhagymás cukkinivel és burgonyapürével.

3450Ft
Kemencében ropogósra sült pecsenye kacsa (egészben)
Párolt káposztával, hagymás tört burgonyával, sáfrányos almakompóttal és vörösboros aszalt szilvával.
Két fő részére

6900Ft
Kemencében ropogósra sült pecsenye kacsa
(félben)
Párolt káposztával, hagymás tört burgonyával, sáfrányos almakompóttal és vörösboros aszalt szilvával.
Egy fő részére

3450Ft


Kapcsolódó egység: Náncsi Néni Vendéglője